Vakantie en pension

Informatie

Gaat u op vakantie? Dan heeft dat natuurlijk ook gevolgen voor uw huisdier. Misschien gaat uw hond mee op reis of maakt u gebruik van een hondenpension.

Hoe dan ook, er moet iets geregeld worden om uw beste vriend voor te bereiden op de vakantieperiode.

In beide gevallen worden er voorwaarden gesteld aan het bezoek van uw huisdier. Dit zal voornamelijk bestaan uit vaccinaties.

In sommige gevallen kan het ook wat meer omvatten. Kom niet voor onplezierige verassingen te staan. Een goed begin van de vakantie start thuis.

Mee op vakantie

Gezellig, de hond gaat mee op vakantie. U bereid zich in gedachten al voor op de lange wandelingen. U neemt natuurlijk een riem mee, brokken, de water- en voerbak. Misschien ook nog een waterflesje voor onderweg. En niet te vergeten het favoriete speeltje.

Eigenlijk bent u in gedachten al een stap te ver. Want mag uw hond de grens wel over? Gebruik in ieder geval de vakantie checklist. Importeisen verschillen per land en kunnen voortdurend veranderen.

Wanneer u in Nederland blijft, kunt u ervan uitgaan dat er geen aanvullende vaccinaties nodig zijn. In sommige gevallen kan dit wel tot de eisen van een vakantiepark o.i.d. behoren. Lees u daarom altijd goed in.

  • Europees dierenpaspoort; deze is verplicht voor fretten, honden en katten.
  • Chippen; verplicht voor fretten, honden en katten.
  • Rabiësvaccinatie; verplicht voor fretten, honden en katten. Voor de meeste landen moet deze minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven worden.
  • Voor sommige landen zijn er aanvullende eisen, deze kunt u vinden op www.licg.nl.
  • Teken, hartworm en zandvliegen;  afhankelijk van het gebied waar u naar toe gaat, is het verstandig om uw dier hiertegen te beschermen. Wij geven u graag advies over de beste middelen.
  • Heeft uw dier last van misselijkheid door reisziekte hier is medicatie voor. Dit zorgt ervoor dat uw dier niet meer misselijk is en dus ook niet meer gaat speekselen en/of braken.

Naar het pension

Een huisdier meenemen op vakantie is niet altijd mogelijk. En daarbij kan het voor zowel uzelf als uw hond alles behalve praktisch zijn. Misschien regelt u thuis wel een oppas voor uw viervoeter. Veel vaker zien we dat de hond zelf ook op vakantie gaat, alleen dan in eigen land. Gezellig naar het hondenpension!

Honden die het gewend zijn vinden het vaak helemaal niet erg om naar een pension te gaan. Ze zijn gezellig met soortgenoten en krijgen voldoende aandacht. Ze spelen de hele dag door. Kent uw hond het nog niet? Dan is het verstandig om uw hond af en toe een dagje op proef te laten gaan.

  • Vaccinaties: heeft uw dier alle nodige vaccinaties voor het pension? Bij de hond is vaak de neusenting van kennelhoest verplicht. Bij de kat de neusenting tegen Bordetella Bronchiseptica.
  • Teken, vlooien en wormen: behandel uw dier tegen teken en vlooien voor dat hij naar het pension gaat en behandel uw dier voor en na het bezoek aan het pension voor wormen. Wij geven u graag advies over de beste middelen.
  • Aanvullende eisen: check altijd ruim van te voren bij het pension of u aan al hun eisen heeft voldaan.