Oog voor uw hond

Uw trouwe viervoeter

U kent uw hond waarschijnlijk door en door. Wanneer hij niet lekker in zijn vel zit, merkt u dat direct. Omdat uw hond deel uitmaakt van uw gezin, doet u er alles aan om uw dier weer snel beter te krijgen. Goede, medische zorg is daarbij niet weg te denken.

Van enkele aandoeningen kunt u het proces vertragen of zelfs voorkomen dat ze ziek worden. In het kader “voorkomen is beter dan genezen” vertellen wij u graag wat u kunt doen om de gezondheid van uw hond zo goed mogelijk te ondersteunen.

Bloedonderzoek

Naast lichamelijk onderzoek, kan met bloedonderzoek een goede, algemene indruk worden gegeven van de gezondheid van uw dier. Bloedonderzoek is niet alleen nuttig wanneer er klachten zijn.

Bij oudere honden kan het worden gedaan om bijvoorbeeld te checken of hun lever en nieren nog goed werken. Mocht dit niet zo zijn, kunnen we maatregelen nemen om te zorgen dat de klachten langer uitblijven. Ook vòòr het geven van een narcose kan het een verstandige keuze te zijn om eerst bloed onderzoek uit te voeren.

Hersengymnastiek

U wilt de allerbeste band met uw hond. Als we de reclames moeten geloven, maakt u uw hond het gelukkigst met verschillende soorten kluifjes. Er zijn echter ook andere manieren om uw hond blij te maken en bijdragen aan een goede relatie tussen dier en eigenaar.

Tandenpoetsen

Een gezonde hond heeft een schone mond. Net als bij mensen kan er op het gebit tandplak ontstaan. Dit wordt veroorzaakt doordat bacteriën zich vasthechten aan de tanden en kiezen.

De tandplak is een zachte laag. Die kunnen we eenvoudig verwijderen door te poetsen. Wanneer de plak blijft zitten, zal dit worden omgezet in tandsteen. Naast dat het moeilijker te verwijderen is kan het ook veel problemen veroorzaken.

Overgewicht

Steeds meer huisdieren kampen met overgewicht of obesitas. Naar schatting is maar liefst 35% van de katten en honden in Nederland te dik. Net als bij mensen brengt dit bij dieren gezondheidsrisico’s met zich mee.

Vaccineren

Vaccineren is meer dan een prik geven tegen enkele, virale ziekten. De jaarlijkse vaccinatie is gekoppeld aan een gezondheidscontrole. Tijdens deze check-up controleren we onder andere dingen zoals ogen, hart, longen, oren en het gewicht.

Het vaccin zelf is natuurlijk ook erg belangrijk. De ziekten waartegen we vaccineren zijn nog niet te behandelen met medicatie en hebben vaak een slechte afloop. 

Vakantie & Pension

Gaat u op vakantie? Dan heeft dat natuurlijk ook gevolgen voor uw huisdier. Misschien gaat uw hond mee op reis of maakt u gebruik van een hondenpension.

Hoe dan ook, er moet iets geregeld worden om uw beste vriend voor te bereiden op de vakantieperiode.

Vuurwerk angst

Harde knallen die vanuit het niets komen en gaan. Onze huisdieren snappen er helemaal niets van. Dit uit zich vaak in angst.

Omdat vuurwerk veel vaker wordt afgestoken dan enkel tijdens oud & nieuw, krijgen onze dieren ook vaker te maken met de angst die gepaard gaat met vuurwerk.

Euthanasie

Uw hond zit in de laatste fase van zijn leven. U staat op het punt om de beslissing te moeten gaan nemen. Maar wat is nou het juiste moment? 
Wij helpen u graag met deze moeilijke keuze.